29.10.25
Õpilased külastasid Kadarbiku Köögivili tootmist
SchoolFood4Change koolitoidu projekti raames ja toetusel külastati Kadarbiku Köögivili tootmist.
Õpilastel oli võimalus näha, kuidas valmivad beebiporgandid (ei, need ei kasvagi selliselt!), kuidas riivitud kapsas-porgand kottidesse pannake ja valmib hapukapsas. Lapsed said teada, et ebastandartsed porgandid, mida kauplused vastu ei võta, lähevad maitsvaks porgandimahlaks. Samuti nägime hoidlaid, kus kapsad ja porgandid peavad vastu pidama (ja ka peavad) järgmise aasta juulini, ikka selleks et saaks aastaläbi värsket kraamit oota. Ringkäigu lõpuks said kõik proovida erinevaid mahlasid – polnud vist üllatus, et laste lemmikuks osutus maasikas-sidrun-piparmünt. Kuid tublisti prooviti ka kõiki teisi mahlu, ka peedimahla. Igaüks sai kaasa paki beebiporgandeid.
Õppekäigu eesmärk oli mõista, kuidas jõuavad köögiviljad meie lauale või ka kauplusesse kas salati, mahlana ja selle teadmise õppekäigul osalenud ka said. Lisaks leidis nii mõnigi omale uue lemmiku, mida lubati kauplusest nüüd otsima minna. 











