Uudised

Article featured image
11.11.19

Teistmoodi koolipäev programmis “Puust ja punaseks”

6.novembril sai 6.b klass osa teistmoodi koolipäevast, sest osaleti programmis “Puust ja punaseks’’.

Selle päeva raames külastati Eesti Tervishoiu Muuseumi, NUKU muuseumi ja Lennusadamat (Eesti Meremuuseum). Koolipäeva: “Asja mitu elu” eesmärk oli avastada säästliku tarbimise maailma ning pakkuda julgeid lahendusi keskkonnakaitsel ja taaskasutusel. Põgusale sissejuhatusele jägrnesid praktilised mängud ja ülesanded, mille puhul tuli kasutada nii koostööoskust kui ka panna proovile oma loomingulisus. Nõnda tuli õpilastel esimeses muuseumis ehitada plastiliinist masin, mis säästaks maavarade kasutamist.

Teisies muuseumis pidi sama plastiliini ümber modelleerima tegelaseks tuleviku stsenaariumist ning etendama käepäraste vahenditega lühinäidendi. Kolmandas muuseumis ehk Lennusadamas oli juttu merereostusest ning seetõttu saime plastiliinist vormida muteerunud mereelukaid, keda võime ehk näha 100 aasta pärast kui jätkame veekogude reostamist sarnasel moel.

Tore ja vaheldusrikas koolipäev sidus omavahel kunsti ning looduse- ja inimeseõpetuse õppeained.

 

 



Randvere Kool, Gustav Heinrich Schüdlöffeli tee 4/1, Randvere küla,  Viimsi vald, 74016 Harju maakond. Registrikood 75038807, e-post randverekool@randverekool.edu.ee