
04.10.25
Sügisandide laat ja hoidiste konkurss
Koolimajas toimus sügisandide laat ja hoidiste konkurss, mille korraldas SchoolFood4Change koolitoiduprojekti Randvere kooli töörühm. Eesmärgiks pakkuda nii kooliperele kui kogukonnale võimalust kokku tulla, pakkuda müügiks hoidiseid, küpsetisi, mis on valmistatud aia- või metsasaadustest, aga ka praktilisi teadmisi nii täiskasvanutele kui saada tagasisidet oma hoidistele.
Perepäeva mitmekesistasid põnevad töötoad – Nami-Nami perenaine Pille Petersoo tutvustas vähetuntud köögivilju, mida sai ka proovida, lisaks koju kaasa põnevaid retsepte ja Vico peakokk Antti Utno eestvedamisel said selgeks köögiviljade fermenteerimise nipid. Lastele pakkus elevust Jussimaailma teadusteater – vahvad katsed, sinine jäätis ja lõbusad tegevused.
Hoidiste konkurssile oli üles antud 6 hoidist, mida hindas nii žürii kui külastajad – žürii ja publiku arvamus langes kokku, nii et parimaks kuulutati mõlema poolt “Suvikõrvitsa salat”, mille autoriks Pirjo Salvet. Eriauhinna pälvis ka ainuke magus hoidis, mis punktidelt ei jäänud väga palju alla esimesele kohale – 1.c klassi õpilase Nora “Hea tuju moos”.
Töörühm tänab kõiki, kes sündmuse õnnestumisesse panustasid – müüjad, hoidiste konkursil osalejad, tegevuste läbiviijad ja muidugi vahvad külalised, kes leidsid aega läbi astuda, aktiivselt osaleda!

Töörühm osaleb 8. oktoobril Tallinnas koolitoidu konverentsil “Tuleviku haridus algab taldrikult”, kus arutatakse, mida teha, et koolitoit oleks maitsev, tervislik ja keskkonnasõbralik, samuti jagab Randvere Kool oma parimaid praktikaid, antakse üle kogu kooli toidukultuuri auhinnad edukalt osalenud koolidele ning pöidlad peos, et projekti Hõbetase koju tuuakse.
#randverekool #SchoolFood4Change